Verzuimgesprekken voeren

Ziekteverzuim bespreekbaar maken

Als werkgever is het een grote uitdaging om het ziekteverzuim onder controle te houden. Een open en objectief absenteïsmebeleid draagt hiertoe bij. Aan de hand van verzuimgesprekken worden de belangen van werkgever en werknemer verenigd en kan er samen gewerkt worden naar oplossingen toe. Hoe ga ik in gesprek met mijn medewerker? Hoe stel ik een absenteïsmebeleid op? Hoe zorg ik ervoor dat medewerkers hiervoor openstaan? Ontdek het allemaal in de workshop verzuimgesprekken voeren.

Verzuimgesprekken

Welke thema’s komen aan bod ?

Welke thema’s komen aan bod:

– Het doel van verzuimgesprekken
– Wat zijn de mogelijke oorzaken van verzuim?
– Leidraad en handvaten om een professioneel verzuimgesprek te voeren
– Wat is het voordeel van een objectief absenteïsmebeleid?
– Hoe is dit beleid opgebouwd en hoe kan je medewerkers hierbij betrekken?

Wat neem je mee na deze workshop ?

De workshop verzuimgesprekken voeren helpt je als werkgever om ziekteverzuim bespreekbaar te maken en een objectief absenteïsmebeleid op te stellen. De workshop geeft inzichten en concrete handvaten om constructieve verzuimgesprekken te voeren en je eigen vaardigheden aan te scherpen.

Wat zijn de mogelijkheden ?

Locatie

Deze workshop kan op locatie of inhouse georganiseerd worden. Wij voorzien 3 halve dagen workshop. Variaties hierop zijn uiteraard mogelijk.

Doelgroep

Deze workshop kan perfect ingezet worden voor managers en leidinggevenden.

Subsidie

Voor deze opleiding kan je gebruik maken van subsidies. Voor meer informatie neem zeker contact op.

 

Ook interessant voor jou

Overzicht trainingen

Bekijk ons volledig aanbod van trainingen en workshops.  Iedere training kan zowel op locatie als inhouse op jouw bedrijf georganiseerd worden.  Wij voegen op regelmatige tijdstippen nieuwe trainingen toe.

Help, een burn-out

De klachten rond werkdruk, stress en burn-out blijven stijgen en zorgen hierdoor voor een negatieve impact op de fysieke, emotionele en mentale gezondheid van medewerkers. Hoe ga je hier mee om ?

Communiceren met DISC

Vertrouwen hebben in elkaar  vormt de basis voor een goede samenwerking. Vertrouwen start bij jezelf en elkaar beter leren kennen.  Wie ben ik binnen het team? Welke chemie kan er ontstaan door samen te werken?