Strategie & beleid

Draagvlak voor de toekomst

Het is essentieel om als bedrijf of afdeling na te denken over de toekomst en hierbij de huidige manier van werken te challengen. Vaak wordt er gewerkt vanuit het huidige referentiekader waarbij creativiteit en innovatie niet altijd tot zijn recht komen.  Via strategische workshops dagen wij jou uit om verder te denken dan het huidige normaal en zo een modern HR beleid uit te werken.


Strategie en beleid

Krijg een breder inzicht

Een breder inzicht vanuit verschillende invalshoeken zorgt ervoor dat de strategische keuzes voldoende gechallenged worden.  Wat vandaag werkt is niet per se morgen nog succesvol.  Hoe creër je deze inzichten en hoe vertaal je deze in een modern HR beleid.

Gedragen door de mensen

Een strategisch plan opstellen is een eerste stap, ervoor zorgen dat dit gedragen wordt door de mensen in de organisatie is een andere uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat het beleid bekend en aanvaard wordt in de dagelijkse werking van jouw bedrijf?

Hoe gaan we te werk?

Identiteit & structuur

Wij leren het DNA van jullie organisatie kennen.  We matchen ons met jullie sterktes en uitdagingen.  Waarvoor staan jullie, wat verwachten jullie klanten en wat is jullie meerwaarde?  We duiken in jullie organisatie en krijgen inzicht in de werking en structuur.

Strategische workshops

De beste verandering komt van binnenuit.  Verwacht van ons geen standaard analyse.  Wij staan naast jou -als partner- en begeleiden jullie doorheen het veranderingstraject.  We prikkelen jullie creativiteit en onderzoeken mee de verschillende pistes.

Strategie en mensen

In succesvolle organisaties wordt de strategie gedragen door de mensen.  Ze herkennen zichzelf in waar jullie voor staan en zijn fier om hier deel van uit te maken.  Hoe krijg je mensen zo ver en dit op een authentieke manier?

Wat zijn de mogelijkheden?

Strategisch traject op maat

Er is bestaat geen pasklare oplossing voor een strategisch veranderingstraject want iedere organisatie en elke traject is zo verschillend.  Toch vertrekken we vanuit een bestaande methodiek en aanpak die zijn waarde al voldoende bewezen heeft.  Met de verschillende bouwstenen leggen we de inhoud en het doel vast.  Wij adviseren vanuit onze ervaring met best practices, maar we bepalen samen de weg en het doel.  Doorheen het traject voorzien we  de nodige opvolging en feedback momenten, zo zorgen we voor de essentiële voortgang en een kwalitatief resultaat richting een modern HR beleid.

Strategie en beleid
Strategie en beleid

Wat kan je verwachten?

Authenticiteit

We zetten doorheen dit traject in op authenticiteit zowel van jullie organisatie, als van jullie mensen. Op die manier zorgen we ervoor dat de strategie in de huid van de mensen kruipt.  We creëren vertrouwen en positieve energie en dat reflecteert zich in de dagelijkse beleving van jouw organisatie of merk.

Verandering wordt gewoonte

We streven naar helderheid zodat dit vertaald kan worden in een duidelijke visie en structuur van de organisatie.  We scheppen een draagvlak voor de toekomst waar er ruimte is voor ieder zijn talent en dit binnen een herkenbare omgeving.

Ook interessant voor jou

HR Solutions

De rol van Human Resources in organisaties wordt onmisbaar.  Dit vraagt om een duurzaam personeelsbeleid met oog voor een mensgerichte aanpak aangevuld met efficiënte en digitale processen.

Human Development

Het menselijk potentieel ontdekken en ontwikkelen draagt bij aan een gezonde en succesvolle organisatie. Medewerkers voelen zich goed wanneer ze zich kunnen ontwikkelen en hun werk als zinvol ervaren.

Functioneren & motiveren

Een overzicht van onze specifieke HR oplossingen die het functioneren en de motivatie van medewerkers een nieuwe boost geven.  We maken dit concreet en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.