Help, mijn collega heeft een burnout!

Hoe omgaan met een burnout?

Help, mijn collega heeft een burnout! De klachten rond werkdruk, stress en burn-out blijven stijgen en zorgen voor een negatieve impact op de fysieke, emotionele en mentale gezonheid van medewerkers. Zowel de werkgever als de werknemer hebben er alle baat bij dat dit topic bespreekbaar gemaakt wordt en er concrete tools zijn om in te zetten. Ook is het belangrijk aandacht te besteden aan de lessons learned en de voorzorgsmaatregelen wat bijdraagt aan duurzame groei.


burn out

Welke thema’s komen aan bod ?

– Wat is het verschil tussen stress, overbelasting en burn-out?

– Wat zijn de signalen en hoe kan ik deze herkennen?

– Een gezonde balans tussen energiegevers en energievreters.

– Welke rol neem je als leidinggevende op wanneer er iemand uitvalt omwille van burn-out?

– Welke rol kan je als organisatie opnemen?

Wat kan je verwachten?

Deze workshop helpt u als leidinggevende om stress en burn-out bespreekbaar te maken, signalen op te pikken en op een correcte manier te reageren. Er worden eveneens concrete handvaten gegeven over hoe je stress en burn-out structureel kan aanpakken.

Wat zijn de mogelijkheden ?

Locatie

Deze workshop kan op locatie of inhouse georganiseerd worden. Wij voorzien  een halve dag workshop. Variaties hierop zijn uiteraard mogelijk.

Doelgroep

Deze workshop kan perfect ingezet worden voor managers, leidinggevenden, HR verantwoordelijken, vertrouwenspersonen en preventieadviseurs

Subsidie

Voor deze opleiding kan je gebruik maken van subsidies. Voor meer informatie neem zeker contact op.

 

Ook interessant voor jou

Overzicht trainingen

Bekijk ons volledig aanbod van trainingen en workshops.  Iedere training kan zowel op locatie als inhouse op jouw bedrijf georganiseerd worden.  Wij voegen op regelmatige tijdstippen nieuwe trainingen toe.

Minder stress = Meer ruimte

Velen onder ons hebben het gevoel geleefd te worden en het overzicht kwijt te zijn. We hollen van hier naar daar en onze gedachten razen als een sneltrein door ons hoofd.

Mental health

Dagelijks komen er nieuwe uitdagingen op ons af. Het steeds bereikbaar zijn, de overprikkelingen en veranderingen waar we vandaag mee geconfronteerd worden hebben een grote impact op onze mentale gezondheid.