AVEVE

USE CASE

Team assessment

Organisatie:

AVEVE is over heel België dé referentie voor tuin-, dier- en bakplezier.  Aveve is expert in tuincentra en kan dankzij zijn kennis uit alle facetten van de landbouw de beste producten aanbieden aan de gepassioneerde tuinliefhebber, dierenvriend of bakfanaat.  Voor Aveve werd een team assessment op maat georganiseerd.

Uitdaging:

Als zelfstandig zaakvoerder van de Aveve plus winkel in Herentals heb ik Attendo ingeschakeld om een team assessment te organiseren en zo in kaart te brengen hoe de samenwerking en communicatie tussen het team verloopt.   De medewerkers komen dagelijks in contact met klanten en zijn zo mee het gezicht van Aveve.  Het is dan ook belangrijk dat het team optimaal kan werken en dat ze werkvreugde uitstralen.

Traject:

In eerste instantie werd er een intake met mij ingepland om te luisteren naar hoe ik als zaakvoerder de samenwerking met mijn medewerkers ervaar en hoe ik met het team verder wil groeien naar de toekomst toe.  Vervolgens werden er individuele gesprekken ingepland met al de medewerkers zonder dat ik hierbij was.  Het gaf de mensen de mogelijkheid om in alle veiligheid zaken aan te kaarten over de algemene werking en hun persoonlijke doelstellingen.

Resultaat:

Op basis van de audit, werd er een audit rapport opgemaakt die perfect in kaart bracht waar de pijnpunten lagen.  In het rapport kon ik aflezen hoe de medewerkers vandaag hun job ervaren zonder dat er hier verwezen werd naar de opmerkingen van individuele personen.  Het rapport gaf mij zicht op hoe de medewerkers dachten over hun jobinhoud, de werkomstandigheden, hun leidinggevende, de samenwerking en hun persoonlijke ontwikkeling.

Op basis van deze bevindingen werden er drie specifieke trajecten voorgesteld om de uitdagingen aan te pakken.  We hebben er dan ook voor gekozen om samen met Attendo twee trajecten op te starten.  Enerzijds een individueel coachingstraject en daarnaast een traject om verantwoordelijkheden vast te leggen.

Attendo:

Als onafhankelijke partij heeft Attendo op een snelle manier in kaart gebracht hoe ik het menselijke aspect binnen mijn organisatie beter kon maken.  Hun aanpak is professioneel, concreet en doordacht.  Dankzij de vervolgtrajecten werden er specifieke tools geimplementeerd die ik in de toekomst verder kan inzetten.

De opdrachtgever

 

 

– Contact: Peter Willems
– Sector: Retail
– Locatie: Herentals

Ook interessant voor jou

Use case Nutriquine

We worden steeds professioneler ook op HR vlak, als management zijn we ons ook echt bewust van het menselijk kapitaal en ik vond het daarom noodzakelijk om ook als team bedrijfswaarden te gaan definiëren.

Use Case Huizewalden

In het kader van de verdere groei van onze organisatie vonden wij het belangrijk om voor de verschillende functies functiekaarten op te maken. We wilden op die manier s meer richting, houvast & duidelijkheid creëren. 

Team assessment

Samenwerken is complex, enerzijds werkt het stimulerend anderzijds zorgt het soms voor conflict. Een succesvol team maakt optimaal gebruik van de beschikbare talenten, zet sterktes in en tackelt valkuilen.