NUTRIQUINE

USE CASE

Waardengedreven samenwerken

Organisatie:

Ik ben mede zaakvoerder van Nutriquine, 15 tal medewerkers, die gespecialiseerd is in voeding en verzorgingsproducten voor paarden. Ons merk bestaat al 30 jaar en daar lag ook altijd de focus op. De waarden die in ons bedrijf speelden en gekend waren, waren eigenlijk de merkwaarden.

Uitdaging:

We worden steeds professioneler ook op HR vlak, als management zijn we ons ook echt bewust van het menselijk kapitaal en ik vond het noodzakelijk om ook als team bedrijfswaarden te gaan definiëren. Het team werkte eigenlijk wel goed, maar hier en daar kleinigheden, onenigheden die toch wel aandacht verdienden. Vooral met de insteek om onze team – samenwerking te gaan optimaliseren.

Resultaat:

De outcome is dat we 3 kernwaarden gedefinieerd hebben, ze zijn echt benoemd. Het is niet zozeer zo dat die verrassend waren of dat we nu echt dingen anders doen als team. Wel is het zo dat de dit duidelijkheid brengt. De vervolgstap is om hier regelmatig op terug te koppelen en dit echt als leidraad mee te nemen binnen onze team werking.

Attendo:

De meerwaarde die attendo ons geboden heeft is een echte pragmatische aanpak, zonder veel toeters of bellen, wel met de nodige specifieke kennis inzichten brengen en zorgen voor vooruitgang. Er is echt geen spraken van overkill, te veel meetings, en gebakken lucht bij attendo, het is een professionele organisatie die de koe bij de horens vat en zorgt dat het niet enkel bij theorie blijft.

De opdrachtgever

 

 

– Contact: Lieselot Hamerlinck
– Sector: Dierenvoeding industrie
– Locatie: Drongen

Ook interessant voor jou

Use case Aveve

Als zelfstandig zaakvoerder van de Aveve plus winkel in Herentals heb ik Attendo ingeschakeld om in kaart te brengen hoe de samenwerking en de communicatie tussen mijn medewerkers onderling verloopt.

Use case Huizewalden

In het kader van de verdere groei van onze organisatie vonden wij het belangrijk om voor de verschillende functies functiekaarten op te maken. We wilden op die manier s meer richting, houvast & duidelijkheid creëren. 

Retentie & Engagement

Het motiveren en verbinden van medewerkers vraagt specifiek maatwerk. Elke medewerker is verschillend, elke medewerker heeft zijn eigen drijfveren. Weten wie jou medewekers zijn en wat hen motiveert is essentieel.