Mental health in de praktijk

Werken aan jouw mentale gezondheid

Dagelijks komen er nieuwe uitdagingen op ons af. Het steeds bereikbaar zijn, de overprikkeling, de hoge verwachtingen en veranderingen waar we vandaag mee geconfronteerd worden hebben een grote impact op onze mentale gezondheid. Hoe houd ik mijn hoofd boven water? Hoe kan ik mentaal sterker in mijn schoenen staan? Hoe verhoog ik mijn mentale veerkracht en vitaliteit? Ontdek dit alles in de workshop mental health in de praktijk.


mental health

Welke thema’s komen aan bod ?


– Wat is mental health en hoe kan ik mijn veekracht verhogen?
– De impact van mijn gedachten op mijn gevoel en gedrag
– Bewust omgaan met inspanning en ontspanning
– De kracht van focus en de impact op jouw brein
– Mental health in de praktijk voor iedereen.

Wat leer ik in deze workshop?

Met concrete do’s en don’ts geeft deze workshop inzicht in de wereld van energie. Het geeft jouw mentale, emotionele en fysieke gezondheid een boost en helpt jou ook in de praktijk gezonder en met meer energie door het leven te gaan.  Deze workshop geeft je concrete handvaten om jouw veerkracht te vergroten. Je leert hoe optimisme en zelfzorg bijdragen aan jouw mentale weerbaarheid en je krijgt meer inzicht in de werking van jouw brein.

Wat zijn de mogelijkheden ?

Locatie

Deze workshop kan op locatie of inhouse georganiseerd worden. Wij voorzien 2 halve dagen workshop. Variaties hierop zijn uiteraard mogelijk.

Doelgroep

Deze workshop kan perfect ingezet worden voor medewerkers, leidinggevenden, managers, teams, HR verantwoordelijken, vertrouwenspersonen en  preventieadviseurs.

Subsidie

Voor deze opleiding kan je gebruik maken van subsidies. Voor meer informatie neem zeker contact op.

 

Ook interessant voor jou

Overzicht trainingen

Bekijk ons volledig aanbod van trainingen en workshops.  Iedere training kan zowel op locatie als inhouse op jouw bedrijf georganiseerd worden.  Wij voegen op regelmatige tijdstippen nieuwe trainingen toe.

Communiceren met DISC

Vertrouwen hebben in elkaar  vormt de basis voor een goede samenwerking. Vertrouwen start bij jezelf en elkaar beter leren kennen.  Wie ben ik binnen het team? Welke chemie kan er ontstaan door samen te werken? 

Collega heeft een burnout

De klachten rond werkdruk, stress en burn-out blijven stijgen en zorgen hierdoor voor een negatieve impact op de fysieke, emotionele en mentale gezonheid van medewerkers. Hoe ga je hier mee om ?