Afscheid nemen van medewerkers

23 april 2021

Zowel voor de werknemer als de werkgever is ontslag een ingrijpende gebeurtenis.  Een outplacement traject kan opgestart worden bij een individueel of collectief ontslag en is in heel wat gevallen verplicht. Outplacementbegeleiding helpt medewerkers om hun baanverlies te verwerken, hun zelfvertrouwen te herwinnen of zelfs te verbeteren en ondersteunt hen in hun zoektocht of heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Het is erg belangrijk om de mens hierbij centraal te stellen en op een constructieve manier afscheid te nemen.

Attendo behaalde onlangs het CERTO kwaliteitscertificaat uitgereikt door VDAB en Federgon.  Dit label garandeert de kwaliteit van onze outplacement diensten aan werknemers en werkgevers.

 


Onze outplacement trajecten zijn dan ook specifiek op maat van de ontslagen werknemer.  Door een combinatie van psychotherapeutische expertise met een jarenlange ervaring in de HR-wereld, zorgt dit voor een integratieve en
unieke aanpak.  Zo begeleiden we jaarlijks meer dan +1.600 coachees van jonge starters tot directieniveaus. We focussen ons bij outplacementbegeleiding niet  enkel op het traject van de medewerker zelf, maar staan ook met raad en daad klaar om jou als werkgever te ondersteunen.

Graag meer informatie over onze outplacement trajecten, neem contact op klik hier.