Waarom waardengedreven organisaties echt werken?

21 juli 2020

Waardengedreven organisatie. Waarden geven houvast, waarden geven richting en waarden creëren verbondenheid. Mensen hebben nood aan houvast, mensen hebben nood aan een duidelijke richting en mensen bloeien open bij het gevoel van verbondenheid. Waardengedreven werken kent dan ook heel wat voordelen. Hoewel heel wat organisaties bedrijfswaarden hebben bepaald, worden deze vaak nog onvoldoende gedragen door de mensen.

Waardengedreven werken beperkt zich niet tot het definiëren en communiceren ervan, het beperkt zich niet tot de implementatie ervan in de jaarlijkse functioneringsgesprekken of de poster in de meetingroom. Om waarden echt te doen leven is het belangrijk dat je ze zelf voor 150% uitdraagt, dat ze een deel van jezelf zijn geworden, dat je jouw team betrekt bij de uitwerking ervan en dat ze de basis vormen voor jullie samenwerking.

  • Waardengedregeven organisaties rekruteren niet enkel op basis van kennis en ervaring, maar zoeken een match op het vlak van waarden.
  • Waardengedreven organisaties investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers, omdat ze het waard zijn.
  • Waardengedreven organisaties staan open voor zelfreflectie.
  • Waardengedreven organisaties geven perspectief.
  • Waardengedreven organisaties vormen teams ipv. concurrenten.
  • Waardengedreven organisaties creëren verbondenheid, oprechte verbondenheid.
  • Waardengedreven organisaties vormen de toekomst.

Meer informatie over waardengedreven werken klik hier.

____
Lieze