Outplacement

Afscheid nemen van medewerkers

Zowel voor werknemer als werkgever is ontslag een ingrijpende en vervelende gebeurtenis.  Een outplacement traject kan opgestart worden bij een individueel of collectief ontslag.  Op die manier neem je postief afscheid van medewerkers en ondersteun je hen in hun zoektocht of herorientatie op de arbeidsmarkt.  


Outplacement

Behoud het vertrouwen als werkgever

De impact van een ontslag is groot op zowel de medewerker zelf als voor de personen die achter blijven in het team.  Hoe pak je dit op de beste manier aan en hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijfsimage niet beschadigd wordt?

In lijn met de wetgeving

Een ontslag brengt heel wat verplichtingen met zich mee.  Zo ben je als werkgever in veel gevallen verplicht om een outplacement begeleiding aan te bieden.  Wij ondersteunen het volledige traject van ontslag tot administratieve opvolging.

Hoe gaan we te werk?

De situatie begrijpen

Wanneer je ontslagen wordt is het in eerste instantie belangrijk om even te blijven stilstaan bij jouw situatie. Als psychotherapeuten beseffen we hoe belangrijk deze stap dan ook is en zijn we er voor jou om te luisteren naar jouw bezorgdheden en twijfels naar de toekomst toe.

Persoonlijke coaching

Na de verwerking van het ontslag starten we samen het traject op om jouw nieuwe richting te bepalen. We brengen door middel van coaching en oefeningen jouw sterktes, waarden en drijfveren in kaart.  We luisteren naar jouw ambities en maken samen werk van jouw toekomst.

Actieplan nieuwe job

We gieten al jouw inzichten in een realistisch actieplan.  Het doel blijft natuurlijk om zo snel mogelijk jouw nieuwe job te vinden.  Dankzij onze jarenlange ervaring in de HR markt, kunnen we jou hier perfect in sturen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Outplacement traject van light to intens

Om aan de verwachtingen van iedereen te kunnen voldoen, hebben we verschillende programma’s uitgewerkt.  Afhankelijk van jouw profiel, ervaring en noden voorzien we een passend programma.  Naast de persoonlijke coachingsessies, betrekken we jou in verschillende workshops en infosessies die aansluiten binnen jouw interesseveld.  We leren jou omgaan met selectie-testen en geven jouw salaries advies.

re-integratie
retentie en engagement

Wat kan je verwachten?

Jarenlange ervaring

We combineren een psychotherapeutische expertise met een jarenlange ervaring in de HR markt. Dit zorgt voor een integratieve en unieke aanpak.  Zo begeleiden we jaarlijks meer dan +1.600 coachees van directieniveau’s tot jonge starters. 

Totaalpakket

We richten ons niet alleen op het outplacement traject van de medewerker, maar staan ook met raad en daad klaar om jou als werkgever te ondersteunen. 

Ook interessant voor jou

Functioneren & motiveren

Een overzicht van onze specifieke HR oplossingen die het functioneren en de motivatie van medewerkers een nieuwe boost geven.  We maken dit concreet en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Retentie & engagement

Het motiveren van medewerkers vraagt maatwerk. Elke medewerker is verschillend, elke medewerker heeft zijn eigen drijfveren. Weten wie jou medewekers zijn en wat hen motiveert is essentieel.

Profielen & competenties

Vaak zorgt onduidelijkheid in rollen en verantwoordelijkheden voor onnodige frustraties en een inefficiënte manier van werken. Het is dan ook belangrijk functies voldoende op elkaar af te stemmen.