Outplacement

Afscheid nemen van medewerkers

Zowel voor werknemer als werkgever is ontslag een ingrijpende gebeurtenis.  Een outplacement traject kan opgestart worden bij een individueel of collectief ontslag.  Op die manier neem je postief afscheid van medewerkers en ondersteun je hen in hun zoektocht of herorientatie op de arbeidsmarkt.


Outplacement

Behoud het vertrouwen als werkgever

De impact van een ontslag is groot op zowel de medewerker zelf als voor de personen die achter blijven in het team.  Hoe pak je dit het best aan en hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijfsimage niet beschadigd wordt?

In lijn met de wetgeving

In vele gevallen ben je als werkgever verplicht om een outplacementbegeleiding aan te bieden.  Wij ondersteunen het volledige traject van ontslag tot administratieve opvolging.

Hoe gaan we te werk?

De situatie begrijpen

Wanneer een medewerker ontslagen wordt is het in eerste instantie belangrijk om samen met hem even stil te staan bij zijn situatie. Als psychotherapeuten beseffen we hoe belangrijk deze stap is en zijn we er om te luisteren naar zijn bezorgdheden en twijfels.

Persoonlijke coaching

Na de verwerking van het ontslag starten we samen met de medewerker het traject op om de nieuwe richting te bepalen. We brengen door middel van coaching en oefeningen zijn sterktes, waarden en drijfveren in kaart. We luisteren naar zijn ambities en maken samen werk van zijn toekomst

Actieplan nieuwe job

We gieten alle inzichten in een realistisch actieplan. Het doel  is om zo snel mogelijk een passende job te vinden. Dankzij onze jarenlange ervaring in de HR-wereld , kunnen we de medewerker hier perfect in adviseren.

Wat zijn de mogelijkheden?

Outplacement traject van light to intens

Om aan de verwachtingen van iedereen te kunnen voldoen, hebben we verschillende programma’s uitgewerkt.  Afhankelijk van het profiel van de medewerker, zijn ervaring en noden voorzien we een passend programma.  Naast de persoonlijke coachingsessies, betrekken we de medewerker in verschillende workshops en infosessies die aansluiten binnen zijn interesseveld.  We leren hem omgaan met selectie-testen.

re-integratie
certo

Wat kan je verwachten?

Certo gecertifieerd bureau

Als Certo-gecertificeerd outplacementbureau combineren we een psychotherapeutische expertise met een jarenlange ervaring in de HR-wereld. Dit zorgt voor een integratieve en unieke aanpak.  Zo begeleiden we jaarlijks meer dan 1.600 coachees van jonge starters tot directieniveaus.

Totaalpakket

We focussen ons niet  alleen op het outplacement traject van de medewerker zelf, maar staan ook met raad en daad klaar om jou als werkgever te ondersteunen.

Ook interessant voor jou

Functioneren & motiveren

Een overzicht van onze specifieke HR oplossingen die het functioneren en de motivatie van medewerkers een nieuwe boost geven.  We maken dit concreet en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Retentie & engagement

Het motiveren van medewerkers vraagt maatwerk. Elke medewerker is verschillend, elke medewerker heeft zijn eigen drijfveren. Weten wie jou medewekers zijn en wat hen motiveert is essentieel.

Profielen & competenties

Vaak zorgt onduidelijkheid in rollen en verantwoordelijkheden voor onnodige frustraties en een inefficiënte manier van werken. Het is dan ook belangrijk functies voldoende op elkaar af te stemmen.