HR Digitaliseren

Digitaliseren van jouw HR processen

Door het digitaliseren van jouw HR processen zorg je ervoor dat jouw organisatie of HR afdeling klaar staat voor de toekomst.  Het automatiseren van processen is veel meer dan een keuze van de juiste tool of software. De huidige manier van werken wordt gechallenged en vertaald naar efficiënte, gestandardiseerde processen.

hr digitalisering

Aangepast aan huidige IT-landschappen

De volledige installatie dient nauw aan te sluiten in het IT landschap van de organisatie waarbij data kwaliteit en data bescherming de hoogste prioriteit heeft

Bijsturing van medewerkers

De medewerkers binnen jouw organisatie moeten gestuurd worden in dit veranderingstraject en dienen indien nodig andere competenties of vaardigheden aan te leren om met dergelijke projecten om te gaan

Hoe gaan we te werk?

Projectplanning

In dergelijke automatiseringstrajecten nemen we de volledige projectplanning en opvolging op onze schouders.  We starten met een ASIS beschrijving van de huidige tools, processen en employee data die er vandaag voor handen is.

Ideaalbeeld

Dankzij onze ervaring in dergelijke projecten en kennis van de HRIS markt formuleren en werken we een TOBE plan uit.  We helpen jou mee te kiezen naar de meest geschikte software oplossing en/of implementatiepartner.

Mensen alligneren

Daarnaast kunnen we een kernteam samenstellen en begeleiden we de eindgebruikers in het veranderingstraject door middel van training en coaching. Projecten kunnen variëren van een ATS recruteringssysteem tot end-to-end talent management oplossingen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Aanpak op maat

We werken volledig op maat van jouw organisatie en hanteren de projectmethodologie zoals jullie gewoon zijn.  Voor dergelijke SAAS (Software as a serice) oplossingen werken we het best op een agile devops manier waardoor we heel snel processen opzetten en dan verder finetunen waar nodig.

Op die manier creeer je direct toegevoegde waarde van het systeem en hebben medewerkers direct voeling met de optimalisaties die worden doorgevoerd. 

Onze project consultants kunnen intern bij jullie op het bedrijf ingesourced worden, of anderzijds beheren wij het project volledig autonoom. 


hr digitalisering
hr digitalisering

Wat kan je verwachten?

Verbindende rol

Het is evident dat er heel wat analyse en technische vragen in dergelijke projecten aan de pas komen.  Maar om het project te doen slagen en de nodige impact in de organistatie door te duwen, leggen we ook heel veel nadruk op de verbindende rol die we kunnen spelen tussen de interne en externe stakeholders.

Nieuwe competenties aanleren

Open staan en efficient omgaan met digitalisering vraagt voor een bepaalde mindset.  We helpen mensen anders kijken naar technologie en leren hen hoe ze er voordeel uit kunnen halen.  Zo focussen we op het activeren en verder ontwikkelen van enkele specifieke ‘digitale’ competenties.

De technologie die we graag inzetten

Ook interessant voor jou

Strategie & beleid

Het is essentieel om als bedrijf of afdeling na te denken over de toekomst en hierbij de huidige manier van werken te challengen. Stap uit de bestaande referentiekaders en maak de volgende stap.

HR solutions

De rol van Human Resources in organisaties wordt onmisbaar.  Dit vraagt om een duurzaam personeelsbeleid met oog voor een mensgerichte aanpak aangevuld met efficiënte en digitale processen. 

Human Development

Het menselijk potentieel ontdekken en ontwikkelen draagt bij aan een gezonde en succesvolle organisatie. Medewerkers voelen zich goed wanneer ze zich kunnen ontwikkelen en hun werk als zinvol ervaren.