Mentale problemen niet bespreekbaar op het werk?

5 oktober 2021

Uit een grootschalig onderzoek van Mensura en Certimet, blijkt dat de helft van de vlamingen niet kan praten over mentale problemen met hun werkgever. “De resultaten van ons onderzoek zijn niet verrassend, maar wel verontrustend omdat psychische problemen stilaan de belangrijkste oorzaak vormen bij het langdurig uitvallen van werknemers” volgens expert Bart Teuwen. Lees het volledig artikel hier.

Een algemene oplossing is in dergelijke materie niet aangewezen en moet op maat van de organisatie en werknemer bekeken worden. Daarom dat wij met attendo geloven in een pro actief welzijnsprogramma. Zowel op mentaal, fysiek en emotioneel vlak vraagt dit de nodige persoonlijke aandacht. Focus op welzijn op het werk zorgt voor gezonde medewerkers en een gezonde werkomgeving en dus sterkere organisaties.

Benieuwd wat dit voor jouw organisatie kan beteken, neem contact op met één van onze collega’s.

Let’s meet up for a coffee